Vi har kategorisert spørsmålene for deg slik at det skal bli enklere å finne frem til det du lurer på.

Hva er deres åpningstider?

Kundetelefonen vår (tlf. 950 90 383) er åpen alle hverdager mellom 08.00 og 15.00. Ta kontakt på hei@cope.no på øvrige tidspunkt. Du kan likevel booke timer med psykolog i tidsrommet 08.00 og 22.00 (hverdager) og 10.00 og 22.00 (helger).

Hva er vilkårene?

Våre brukervilkår og personvern finner du under “brukervilkår og personvern” nederst på høyre side på vår hjemmeside.

Hva får jeg for timen min?

Bestiller du en ordinær time, så får du snakke med din utvalgte psykolog om det du har behov for å få hjelp med. Psykologen vår vil hjelpe deg til å finne gode måter å håndtere dine utfordringer på.

Hva kan dere hjelpe meg med?

Vi kan hjelpe deg med lettere psykiske problemer og/eller hverdagsutfordringer.

Hva kan dere ikke hjelpe meg med?

Cope er en tjeneste for folk som trenger hjelp til å håndtere hverdagslige utfordringer og lettere psykiske vansker. Vi behandler ikke de som har behov for akutt hjelp. Er du suicidal eller har du tanker om å skade deg selv eller andre? Ring legevakten på 116 117 eller 113.

Hvor mye koster en time hos Cope?

En vanlig behandlingstime hos en av våre psykologer koster kr. 1150,- Vi tilbyr også drop-in time, som er en kortere samtale for kr. 400,-

Hvordan kan jeg betale?

Du kan betale med Vipps hos oss. Vipps er en digital betalingstjeneste for smarttelefoner og man må laste ned applikasjonen for å kunne betale.

Hvordan logger jeg meg inn?

For å logge seg inn på brukerkontoen trykk på bestill time knappen på startsiden vår. Velg deretter om du vil booke drop-in eller ordinær time. Logg deg inn eller registrer ny bruker (krever identifisering via BankID). Du er nå logget inn.

Jeg trenger akutt hjelp – hva gjør jeg?

Ved behov for akutt medisinsk eller psykisk hjelp ring nødtelefon 113 i Norge eller 112 i Europa, eller nødnummeret i landet der du er.

Jeg vet ikke hvilken diagnose jeg har – kan dere hjelpe meg?

Våre psykologer kan hjelpe deg med hverdagslige utfordringer som påvirker psyken din, men kan ikke gi deg en diagnose online. Dersom du tror at du kan ha en større utfordring med deg selv, ta kontakt med fastlegen din for videre hjelp.

Kan jeg få fysisk samtaleterapi også?

Du kan bestille fysiske timer hos en av våre psykologer ved Coperiosenteret som holder til i Trondheim. Dersom du bor i andre deler av landet, kan vi være behjelpelige med å sette deg i kontakt med psykologer og fagpersoner nær deg. Ta kontakt på tlf. 73 92 92 30 dersom du vil snakke med en psykolog på tradisjonelt vis.

Tjenesten fungerer ikke, hva gjør jeg?

Ved problemer med tjenesten, ta kontakt på hei@cope.no eller tlf. 950 90 383 (åpent mellom. 08.00 og 15.00 alle hverdager).

Er det en aldersgrense for å bruke Cope?

For å kunne benytte seg av tjenestene våre uten foresatte må du være over 16 år.

Er terapi over nett like bra som et fysisk møte?

Ja, det har kommet mye forskning som indikerer at effekten på online terapi er tilsvarende tradisjonell terapi.

Hvordan fungerer Cope?

Cope er en online psykologtjeneste for deg som trenger noen å prate med raskt. Vi har korte ventetider, og lavere priser enn tradisjonell behandling. På nettsiden vår kan du velge hvilken psykolog du vil snakke med. Bestill time ved å logge deg inn med BankId og vent på å bli oppringt. Timen er i gang.

Kan jeg bruke Cope i utlandet?

Cope er laget for at du skal kunne snakke med psykolog fra der du befinner deg. Du kan benytte tjenesten fra utlandet når du vil.

Er det trygt å prate med psykologene?

Våre psykologer er helt trygge å prate med. De er godkjent som autoriserte psykologer og oppfyller kravene som stilles av Norsk Psykologforening.

Har psykologene taushetsplikt?

Alle psykologer som jobber hos Cope har taushetsplikt. Unntak fra taushetsplikt gjøres hvis det foreligger åpenbar fare for klienten eller andre.

Hva er psykolog på nett?

Psykolog på nett er det samme som en time hos psykolog, bortsett fra at timen gjøres over en videosamtale på pc eller mobil.

Kan dere skrive ut resepter?

Nei, vi kan ikke skrive ut resepter. For å få tak i resepter må du ta kontakt med en lege.

Må jeg få henvisning for å prate med psykologene hos Cope?

Cope er en privat psykologtjeneste og man trenger ikke henvisning for å prate med våre psykologer.

Prater psykologene andre språk enn Norsk?

Våre psykologer snakker også engelsk.

Hvor lenge varer en time med psykologen?

En time med psykolog varer i 45 minutter. En drop-in time varer i 15 minutter.

Hvor mange timer med psykolog trenger jeg?

Det er veldig individuelt hvor mange timer du trenger, og dette er noe du og din psykolog må bli enige om sammen.

Kan jeg bestille en time på vegne av mitt barn?

Ja, du kan bestille time på vegne av ditt barn hvis barnet er under 16 år. For å gjøre dette må du opprette en brukerkonto i ditt eget navn. Ditt barn benytter så behandlingstimen gjennom din brukerkonto.